Περιγραφή Lynx Trail

 

Νέο Πάρκο – Πολυβολείο [Κ0 έως Κ4]
Απόσταση: 3550 μ.  Μονοπάτι: 1580 μ.  Δρόμος: 1970 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 660 μ. Μέγιστο Υψόμετρο: 1012 μ.

Μετά την εκκίνηση από Νέο Πάρκο βγαίνουμε στη Λ.Μακεδονομάχων, και διασχίζουμε τη μικρή κυκλική διασταύρωση με πορεία προς το Νοσοκομείο Φλώρινας. Στρίβουμε αριστερά, ανηφορίζοντας ελαφρά την Αναλήψεως και πάλι αριστερά στην Δήμητρας, περνώντας μπροστά από την έξοδο του νοσοκομείου, όπου η κλίση μηδενίζεται και πάλι. Σε απόσταση 200 μ., στρίβουμε δεξιά στην Μακεδονίας, περνάμε μπροστά από την Εύξεινο Λέσχη, αριστερά στην Αργυροκάστρου (Ωδείο Φλώρινας) και πάλι δεξιά στην Π. Καλλιγά. Εδώ αρχίζει η ανηφόρα, που όσο προχωράμε γίνεται πιο έντονη. Είμαστε σχεδόν 800 μ., από την εκκίνηση του αγώνα.

Συνεχίζοντας ακόμα 150 μ., μπαίνουμε στο πευκόφυτο μονοπάτι, το οποίο μας βγάζει στην Δεξαμενή της Φλώρινας. Συνεχίζουμε για 290 μ., τσιμεντόδρομου και μπαίνουμε δεξιά πάλι στο μονοπάτι. Βγαίνουμε σε δασικό τον οποίο ακολουθούμε για 370 μ., για να ξαναμπούμε στο μονοπάτι. Βρισκόμαστε ήδη στα 807 μ. Από εδώ, η κλίση ανεβαίνει και συνεχίζουμε για τα επόμενα 500 μ., με μέση κλίση 13% και μέγιστη 20%. Τα πεύκα έχουν εξαφανιστεί και τη θέση τους έχουν πάρει οι βελανιδιές, αφού έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 900 μ. Όταν η κλίση μηδενιστεί, είμαστε κοντά στην κορυφή του Υψώματος 1033, τρέχοντας την βορεινή πλευρά του.

Συμπληρώνοντας το 3Κ, διασχίζουμε 2 φορές το δασικό και περνάμε απέναντι. Μετά από ένα μικρό ύψωμα, θα δούμε τα δίδυμα κιόσκια. Έχουμε φτάσει τον  Σ.Α. Πολυβολείο στο Κ4 σε υψόμετρο 1012 μ.

Πολυβολείο – Νέο Πάρκο [Κ4 – Κ6]
Απόσταση: 2920 μ.  Μονοπάτι: 1650 μ.  Δρόμος: 1270 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 660 μ. Μέγιστο Υψόμετρο: 1012 μ.

Ανεφοδιαζόμαστε, κάνουμε μεταβολή και γυρίζουμε πίσω το μονοπάτι. Μετά από μόλις 100 μ., πλησιάζουμε στη διχάλα των μονοπατιών. Ακολουθούμε τη σήμανση, και επιλέγουμε το δεξιό μονοπάτι που κατηφορίζει το Ύψωμα 1033 από την νότια πλευρά του, την πλευρά που βλέπει την Φλώρινα. Οι βελανιδιές παραχωρούν τη θέση τους στα πεύκα και μετά από κατέβασμα 1.6Κ, το μονοπάτι τελειώνει και φτάνουμε το πρώτο σπίτι της πόλης. Πατάμε πάλι άσφαλτο, ενώ συνεχίζουμε την κατάβαση, για ακόμα 290 μέτρα.

Σύντομα φτάνουμε στο σημείο Τρεις Βρύσες, που σηματοδοτεί και επίσημα τα όρια της πόλης. Οι εθελοντές μας περνούν απέναντι στην Κοντογούρη, ενώ τώρα τρέχουμε στην άσφαλτο, έχοντας 900 μ., μέχρι τον τερματισμό μας.

Συνεχίζουμε στην Γρεβενών και περνάμε την πρώτη κυκλική διασταύρωση, κατηφορίζοντας προς την Βογατσικού. Στο βάθος βλέπουμε ήδη να διαγράφεται το Νέο Πάρκο. Ακόμα μια μικρή κυκλική διασταύρωση και η κατηφόρα τελειώνει. Τρέχουμε πλέον στην Λ. Μακεδονομάχων, στην τελική ευθεία, δίνοντας ό,τι μας έχει μείνει για να τερματίσουμε. Έχουμε ήδη διανύσει και έχουμε ανέβει συνολικά 373 μ., ανάβασης.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες

Creative wp theme inithemes.com