Στον απόηχο του 1ου Florina Trail Challenge…

Στον απόηχο του 1ου Florina Trail Challenge, πριν το επίσημο μεταγωνιστικό δελτίο,  θα ήθελα να παρουσιάσω μερικές προσωπικές σκέψεις…

Το αγωνιστικό διήμερο, αποτέλεσε μια προσωπική φιλοδοξία του υπογράφοντος, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά το φυσικό κάλλος της περιοχής, όπως και ο ίδιος όταν πρωτοήρθε στην Φλώρινα πριν αρκετά χρόνια.

Χωρίς προσωπικά να ασχολούμαι με δρομικούς αγώνες ή αγώνες ορεινού τρεξίματος ειδικότερα, ανέτρεξα στην ποδηλατική εμπειρία μου και μελέτησα άλλες επιτυχημένες δρομικές διοργανώσεις, προκειμένου να καταλήξω στην διήμερη εκδήλωση που συμμετείχατε.

Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση πέρασαν 10 μήνες, με πολλές εργατοώρες μοναχικών περιπάτων, σκαρφαλώματος σε πλαγιές για να βρεθούν παλιά μονοπάτια, πληθώρα μικροατυχημάτων και λοιπών κακουχιών. Μετά, ακολούθησε η διαδικασία των ατελείωτων τηλεφώνων και επαφών με υποψήφιους χορηγούς, δημοτικές αρχές, αθλητικούς συλλόγους, εθελοντές κ.ο.κ. Και εν μέσω αυτής της διαδικασίας και αφού είχε ολοκληρωθεί η χάραξη των διαδρομών, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των μονοπατιών, πριν 3 μήνες μέχρι ως και την τελευταία εβδομάδα που ξεκίνησε η σήμανση τους. Αναφέρω τα παραπάνω ως μια περίληψη της όλης διαδικασίας, την οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι ασχολούνται με παρόμοιες διοργανώσεις.

Όταν λοιπόν μια από τις παραμέτρους που αποτελούν μια αθλητική διοργάνωση παρουσιάζει ελλείψεις, όπως στην δική μας περίπτωση η σήμανση, θα πρέπει κάποιος να καταλάβει ότι σε μια τόσο πολύπλοκη διαδικασία, πάντα θα υπάρχουν αστοχίες` πόσο μάλλον την πρώτη φορά που αυτή η διοργάνωση πραγματοποιείται. Επίσης, ο αστάθμητος παράγοντας που δυστυχώς είναι πάντα παρόν, και εννοώ τις κακόβουλες ενέργειες, όπως η εσκεμμένη καταστροφή της σήμανσης, πάντα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για όλους μας.

Αφού κάποιος λάβει υπόψη τα παραπάνω, μετά μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του, η οποία πάντα είναι σεβαστή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να:

Ζητήσω συγγνώμη από τους αθλητές και αθλήτριες που έχασαν χρόνο ή χάθηκαν στις διαδρομές μας από δική μας παράλειψη. Όλες οι παρατηρήσεις σας καταγράφηκαν και θα περιληφθούν στον σχεδιασμό της επόμενης διοργάνωσης.

Ευχαριστήσω τους φίλους και φίλες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα αυτούς που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μας συναντήσουν. Ελπίζω παρόλη την ταλαιπωρία, να σας άρεσε η περιοχή μας.

Ευχαριστήσω τους δεκάδες εθελοντές, τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, τους τοπικούς συλλόγους και χορηγούς, καθώς και τις εταιρίες που πίστεψαν στο όραμα μιας δρομικής εκδήλωσης στην Φλώρινα και μας στήριξαν.

Τέλος για τους αμετανόητους, να προσθέσω ότι πρόθεση μας ήταν μόνο να προβάλλουμε την πόλη και τα μονοπάτια μας και να φιλοξενήσουμε για ένα διήμερο τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, γεμίζοντας τους με εικόνες και συναισθήματα.

Σπύρος Καρατζούλης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης FTC

4 Comments

 • Λάζος ο Βουνίσιος

  κ.Καρατζούλη Κατάφερες το ακατόρθωτο . Έδωσες από το μοναχικό μονοπάτι σου ζωή τόσο στην πόλη όσο και στα βουνά μας Ως θεατής θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την όμορφη διοργάνωση που έγινε . Για πρώτη φορά προβλήματα θα υπάρχουν αλλα αυτά ξεπερνιούνται. Συγχαρητήρια .

 • Spyros Karatzoulis

  Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Ελπίζω ο κόσμος να έχει καταλάβει πόσο μεράκι και δουλειά χρειάστηκε απο όλους μας για να φιλοξενήσουμε τους φίλους μας αυτο το ΣΚ, ώστε να επιστρέφουν στο σπίτι τους με μια γλυκιά ανάμνηση απο την Φλώρινα

 • ΗΛΙΑΣ

  κ Καρατζούλη κατ αρχή θέλω να σας συγχαρώ για την προσπαθεια που κανατε για να οργανώσετε έναν ωραίο αγώνα κάτι το οποίο ήταν εμφανές και από το site του αγώνα την ομορφιά και δυσκολία της διαδρομής και οτι τα μονοπατια ηταν καθαρά και δουλεμένα.Ετρεξα στον αγώνα τον 16 χλμ και ειμαι ενας από αυτους που χάθηκαν κατα την επισστροφη οχι μια αλλα πολλες φορες στο τελος τερματισα απο εντελως αντιθετη διαδρομη ι κανοντας δυο χλμ παραπανω και στο τελος διαμαρτυρηθηκα γιατι ενω ημουνα στους μπροστα εμεινα αρκετα πισω κατι το οποιο εχει μικρή σημασία Πιστευω οτι ενω ολα ηταν καλά δεν υπήρχαν ατομα πάνω στο βουνο και πιο πολυ στις κρισιμες διασταυρώσεις ενω παραλληλα γιναταν τρεις αγώνες κάτι το πολύ δύσκολο η αν υπήρχαν δεν ηταν εμφανή και χωρίς την παρουσια των εθελοντων ακομη και στην κορυφ.η ο οποιοσδηποτε αγωνας οσο καλα και ειναι οργανωμένος σε αλλα σημεια θα παρουσιασει προβληματα Πιστευω οτι την επομενη φορά αν προσεχθουν το παραπανω ολα θα πάνε καλα .

 • Spyros Karatzoulis

  Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Πιστεύω με μια πιο ψύχραιμη ματιά, καταλαβαίνει κάποιος ότι καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια πάνω στο βουνό με τα μονοπάτια, αλλά είχαμε αστοχίες. Όλες οι παρατηρήσεις έχουν καταγραφεί και θα φροντίσουμε γι αυτές την επόμενη φορά. Ευχαριστώ και πάλι

Post A Comment