Περιγραφή Lynx Trail

Νέο Πάρκο – Πολυβολείο [Κ0 έως Κ4]
Απόσταση: 3550 μ.  Μονοπάτι: 1580 μ.  Δρόμος: 1970 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 660 μ. Μέγιστο Υψόμετρο: 1012 μ.

Μετά την εκκίνηση από Νέο Πάρκο βγαίνουμε στη Λ. Μακεδονομάχων, και διασχίζουμε το μικρό κύκλο με πορεία προς το Νοσοκομείο Φλώρινας. Στρίβουμε αριστερά, ανηφορίζοντας ελαφρά την Αναλήψεως και πάλι αριστερά στην Δήμητρας, περνώντας μπροστά από την έξοδο του νοσοκομείου, όπου η κλίση μηδενίζεται και πάλι. Σε απόσταση 200 μ., στρίβουμε δεξιά στην Μακεδονίας, περνάμε μπροστά από την Εύξεινο Λέσχη, αριστερά στην Αργυροκάστρου (Ωδείο Φλώρινας) και πάλι δεξιά στην Π. Καλλιγά. Εδώ αρχίζει η ανηφόρα, που όσο προχωράμε γίνεται πιο έντονη. Είμαστε σχεδόν 800 μ., από την εκκίνηση του αγώνα.

Συνεχίζοντας ακόμα 150 μ., μπαίνουμε στο πευκόφυτο μονοπάτι, το οποίο μας βγάζει αριστερά από τις δεξαμενές. Συνεχίζουμε για 290 μ., τσιμεντόδρομου και μπαίνουμε πάλι στο μονοπάτι. Βγαίνουμε σε δασικό τον οποίο ακολουθούμε για 370 μ., για να ξαναμπούμε στο μονοπάτι. Από εδώ, η κλίση ανεβαίνει και συνεχίζουμε για τα επόμενα 500 μ., με μέση κλίση 13% και μέγιστη 20%. Τα πεύκα έχουν εξαφανιστεί και τη θέση τους έχουν πάρει οι βελανιδιές, αφού έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 900 μέτρα.  Όταν η κλίση μηδενιστεί, είμαστε κοντά στην κορυφή του υψώματος 1033, τρέχοντας την βορεινή πλευρά του.

Συμπληρώνοντας το 3ο χλμ, διασχίζουμε 2 φορές το δασικό και περνάμε απέναντι. Μετά από ένα μικρό ύψωμα, θα δούμε τα δίδυμα κιόσκια. Έχουμε φτάσει τον  Σ.Α. Πολυβολείο στο Κ4 σε υψόμετρο 1012 μ.

Πολυβολείο – Νέο Πάρκο [Κ4 – Κ6]
Απόσταση: 2920 μ.  Μονοπάτι: 1650 μ.  Δρόμος: 1270 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 660 μ. Μέγιστο Υψόμετρο: 1012 μ.

Μετά τον ανεφοδιασμό κάνουμε μεταβολή, ακολουθούμε το μονοπάτι για 100 μ., ώσπου φτάνουμε σε μια διχάλα μονοπατιών. Ακολουθούμε τη σήμανση, και επιλέγουμε το δεξιό μονοπάτι που κατηφορίζει το ύψωμα 1033 από την νότια πλευρά του, την πλευρά που βλέπει την Φλώρινα. Οι βελανιδιές δίνουν τη θέση τους και πάλι στα πεύκα και μετά από κατέβασμα 1.6 χλμ., το μονοπάτι τελειώνει και φτάνουμε το πρώτο σπίτι της πόλης. Πατάμε πάλι άσφαλτο, ενώ συνεχίζουμε την κατάβαση, για ακόμα 290 μέτρα.

Σύντομα φτάνουμε στο σημείο Τρεις Βρύσες, που σηματοδοτεί και επίσημα τα όρια της πόλης. Οι εθελοντές μας περνούν απέναντι, ενώ έχουμε ακόμα να καλύψουμε 900 ασφάλτινα μέτρα μέχρι τον τερματισμό μας.

Όταν περάσουμε τον πρώτο κύκλο και κατηφορίζουμε την Βογατσικού, βλέπουμε ήδη στο βάθος το Νέο Πάρκο. Ακόμα ένας μικρός κύκλος, η κατηφόρα τελειώνει, και είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, δίνοντας ό,τι μας έχει μείνει για να τερματίσουμε. Έχουμε ήδη διανύσει 6 χλμ και έχουμε ανέβει συνολικά 373 μέτρα ανάβασης.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες

Creative wp theme inithemes.com