Περιγραφή Sakoulevas Run

 

Μετά την εκκίνηση από Νέο Πάρκο βγαίνουμε στη Λ. Μακεδονομάχων με κατεύθυνση προς το κέντρο. Συναντάμε το μικρό κύκλο και συνεχίζουμε στην Αριανού. Συνεχίζουμε ευθεία και τώρα ανηφορίζουμε την Βογατσικού, περνώντας εμπρός από το Μνημείο του Ρώσου Στρατιώτη.

Κάνουμε το ημικύκλιο και συνεχίζουμε στη Γρεβενών, που μετά από μια ελαφρά κατηφόρα γίνεται Κιουτάχειας. Φτάνοντας στη διασταύρωση με την Καραβίτη, στρίβουμε αριστερά και κατηφορίζουμε. Προσοχή στην απότομη κατηφόρα!

Φτάνοντας λίγο πριν το Λαογραφικό Μουσείο, στρίβουμε αριστερά στην Πρεσπών, αριστερά στην Κοντογούρη και αμέσως δεξιά στη Σωτηρίου για να περάσουμε μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς και να φτάσουμε στη λαϊκή αγορά. Εκεί διασχίζουμε τη Δημοτική Στοά και βγαίνουμε μπροστά από το κατάστημα Μπέλλης. Στρίβουμε δεξιά και κινούμαστε πάνω στη Β. Φιλίππου, περνώντας εμπρός απο την Εθνική Τράπεζα. Διασχίσουμε την Μ. Αλεξάνδρου κάθετα και πατάμε στο πλακόστρωτο της Μητροπόλεως.

Στα δεξιά μας βρίσκεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ συνεχίζουμε και περνάμε πάνω από το προαύλιο του Άγιου Παντελεήμονα για να βγούμε στο ποτάμι. Στρίβοντας δεξιά, ακολουθούμε το πλακόστρωτο, τρέχοντας πλέον δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα.

Συνεχίζουμε πάνω στο πλακόστρωτο, περνάμε πίσω από το Δημαρχείο και από τα Δικαστήρια και σε 300 μ., φτάνουμε στην πλατεία Ηρώων. Περνάμε πάνω από το γεφυράκι, όπου θα υπάρχει και υδροδοσία, στρίβουμε αριστερά προς το κέντρο και συνεχίζουμε τώρα με την αντίθετη φορά δίπλα στο ποτάμι.

Στα Δικαστήρια, ξαναπατάμε το πλακόστρωτο, που μας φέρνει μετά από λίγο δίπλα από τον Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης και συνεχίζουμε. Οι κλίσεις έχουν τελειώσει και η υπόλοιπη διαδρομή είναι πρακτικά επίπεδη. Συναντάμε ξανά τον Άγιο Παντελεήμονα,  και μετά μόλις 100 μ περνάμε απέναντι, χρησιμοποιώντας την πεζογέφυρα.

Τρέχουμε πάνω στο πλακόστρωτο, το οποίο θα μας φέρει πάνω στην πλατεία Μόδη, την κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Περνάμε απέναντι και τρέχουμε ήδη πάνω στον πεζόδρομο με τις καφετέριες. Στο τέλος του, συναντάμε την Σαρανταπόρου, στρίβουμε αριστερά, ακόμα 200 μ., και ανεβαίνουμε στο Νέο Πάρκο τρέχοντας προς τον τερματισμό.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες

Creative wp theme inithemes.com